Deel 10. Besparen met de combinatie van airco en zonnepanelen

In deze videoserie laat ik zie de hoe ik langzaam maar zeker van het gas af wil komen. De eerste en belangrijkste stap is natuurlijk geweest dat ik ben gaan verwarmen met een airco en dat is een enorme stap geweest. Maar een airco gebruikt natuurlijk wel stroom.
Een logische tweede stap is natuurlijk om die stroom zelf op te gaan wekken met zonnepanelen.

Nou daar liggen ze dan. Het bleek trouwens wel even zoeken naar een installateur. Want dat bleek niet zo eenvoudig. En is eigenlijk raar want mijn dak ligt prachtig op het zuiden.
Maar ik heb een dakkapel. En de installateurs die ik heb benaderd, of veel installateurs die ik heb benaderd, die vonden het helemaal niet interessant om ze bij mij op het dak te leggen.
Waarom? Omdat het te ingewikkeld was of ze konden er niet genoeg kwijt en er was zelfs
één de installateur die zei: Ja voor jou is dat helemaal niet interessant. Terwijl mijn dak op het zuiden ligt.

Ik heb uiteindelijk een installateur gevonden die met me mee wilde denken en nu liggen acht grote panelen op het dak. En daarnaast is de stroomvoorziening heel netjes weggewerkt.

Ja nu liggen ze dus op het dak en het is heel grappig om te zien dat ook op je slimme meter dat direct terug is te zien. Metertjes die eerst op nul stonden beginnen ineens omhoog te lopen.

Nou, ook heb je een app waarop je de opgewekte stroom kan zien en het is natuurlijk super gaaf want stiekem begin natuurlijk eigenlijk direct rekenen. Wat me trouwens direct opviel was dat de
slimme meter in de meterkast andere waardes aangaf dan de waardes op mijn app. Op mijn app zag ik dat er veel meer stroom was opgewekt dan op mijn slimme meter.
En dat blijkt te komen doordat wanneer jouw zonnepanelen stroom opwekken, en je verbruikt stroom, dat dat direct met elkaar verrekent wordt. Daardoor zie je ook in mijn stroomverbruik
dat deze een stuk minder is geworden.

Nou de combinatie van een airco als verwarming en zonnepanelen voor je eigen stroom ja is eigenlijk een hele goede zet. Ja, zeker met mijn nieuwe energietarieven bespaart het mij enorm veel geld.

Volgende keer wil ik laten zien wat er was gebeurt als ik niet op tijd had gereageerd op mijn nieuwe energie tarieven.

Vergeet je niet te abonneren en geef even een duimpje

Tot volgende week.