Deel 8 - Besparing 2 maanden zonder gas

In deze videoserie deel ik mijn ervaringen over het verwarmen van huis met een airco.

We hebben de airco's nu twee maanden hangen, januari en februari. En het wordt mij steeds duidelijker hoe ik dat het meeste efficient kan doen. Ik gebruik mijn CV steeds minder en minder en de cijfers van januari in februari die heb ik dus die wil ik graag met jullie delen.

In januari heb ik 57,7 m3 gas verbruikt en in februari 29 m3.

Om dit een beetje eerlijk te vergelijken, vergelijk ze met het gemiddelde van afgelopen drie jaar, en dan zie je dat de gemiddelde gasverbruik 241 m3 in januari was 183 m3 in februari.

Dat is dus een verschil van 337m3 in 2 maanden tijd. Mijn gasprijzen is nu € 1,83 per m3 dus dat is een sparing van € 617,00.
En ja hoor, ik natuurlijk iedereen roepen van dat je veel meer stroom verbruikt. Dat klopt dat ga ik u laten zien. In januari heb ik 616 kWh aan stroom verbruikt en in februari heb ik 508 kWh aan stroom verbruikt. Wanneer ik dit vergelijk met het gemiddelde van de afgelopen drie jaar dat is dat in januari 283 kWH en in februari is dat 250 kWh.

Dat is dus een verschil van 600 kWh. Mijn stroomprijs is nu €0,42 p/kWh dus dat is een stijging van € 252,42.
Wanneer ik dat dan met elkaar ga verrekenen dan kom ik op een besparing uit van € 364,83. En hebben we het nu nog maar over 2 maanden en het is geld dat ik anders had moeten uitgeven.
Nou is het alleen maar groot feest hier in huis? Nou nee, we hebben natuurlijk nog een douche die nog best wel vrij koud is, die ik eigenlijk heel snel zou willen kunnen verwarmen. Is infrarood hier misschien de oplossing voor? Wie heeft de tips? Graag, laat het horen!

En daarnaast hebben we nog een ruimte waar we ons was goed laten drogen. Die zou ik ook willen kunnen verwarmen zonder dat ik daarvoor de CV hoeft te gebruiken. Wie heeft er tips? Of… Laat het horen.
Maar al met al besparen we in de maanden januari en februari al enorm op het gasverbruik en aangezien mijn gasprijs € 1,83 p/m3 is tikt het enorm aan.

En om te laten zien dat ik niet de enige ben die zo gigantisch bespaart op zijn gasverbruik laat ik je ook cijfers zien van Puk. Puk verwarmd al jaren zijn huis mijn een airco en die wilde dat ook graag delen. Puk heeft de cijfers van 2015, toen jij nog niet met de airco verwarmen was, de cijfers van 2021 gelegd. Dat zien het verschil in gasverbruik is dus gedaald van 1932 m3 naar 270 m3 is dus 1662 m3 minder. Zijn stroomverbruik is natuurlijk wel gestegen en dat is van 4303 kWh naar 8221 kWh gegaan dat is dus 3918 kWh meer. Wie deze gebruikswaardes tegen mijn huidige tarief legt dan bespaar je maar liefst € 1400,00 per jaar.

Maar ook wanneer je nog op een goedkoper tarief zit dan is de besparing nog zeker de moeite waard. Volgende week worden bij ons de zonnepanelen geplaatst, ik vind het heel spannend maar ook eigenlijk heel erg leuk.

Ik hou jullie op de hoogte. Dan laat ik jullie ook weten waarom ik voor de airco verwarming heb gekozen en niet voor een warmtepomp. Want daar heb ik wel mijn redenen voor. Vind je dit nou een leuke video geef even een duimpje of abonneer je op mijn kanaal.