Deel 23. Blikseminslag.

Zoals een aantal mensen gemerkt zullen hebben was ik een paar weken geen video's geplaatst.  Een mens moet ook nog even op vakantie kunnen. Maar toen ik van vakantie thuiskwam toen gebeurde er iets waarvan ik jullie toch even op de hoogte wil stellen. Het heeft mij in ieder geval geld gekost. (doortrekken WC)

Terug van vakantie zaten we weer lekker thuis met de ramen en deuren open. Ineens echt vanuit het niets een gigantische flits en gelijkertijd en waanzinnig harde knal. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Zo vel en zo hard.

Echt vanuit het niets was hier, of hier in de buurt de bliksem ingeslagen.

Gelijk stond onze buurt whattsapp roodgloeiend van buren die zich ook helemaal kapot waren geschrokken. Eentje zat zelfs op de fiets toen het gebeurde.

Ook kwamen er direct berichtjes binnen van mensen waar de stoppen waren doorgeslagen. Gelijk heb ik bij mij beneden in de meterkast gecheckt of mijn aardlekschakelaars nog goed stonden. Niets aan de hand.

Intussen was juli al weer aangebroken en was het tijd om een half jaar balans op te maken. Toen viel mij ineens op dat er de laatste dagen niets meer was teruggeleverd aan stroom.

Snel dus even mijn omvormer checken en ja hor. Die stond niet meer aan. 

Zou die blikseminslag dan toch mijn omvormer naar de eeuwige jachtvelden hebben gestuurd?

Gelijk een mailtje naar mijn zonnepanelen leverancier gedaan (typen) en toen bedacht ik me ineens dat voor de zonnepanelen een extra aardlekschakelaar is geplaatst.

Mijn omvormer is in een ruimte geplaatst waar ook de wasmachine en droger staan en daar zijn toen gelijk allemaal nieuwe groepen voor gemaakt.

En ja hoor. Deze lag eruit. (was ik even vergeten…..)

Gelijk weer aangeschakeld en gelukkig starte de omvormer weer op.

Inmiddels had mijn zonnepanelen leverancier al weer supersnel terug gemaild dat hij  kon zien dat er stroom geleverd werd. Maar dat de afgelopen 5 dagen er geen stroom was terug geleverd. Ik mailde terug over de blikseminslag en dat de stop eruit lag en dat ik hem weer heb ingeschakeld.

Al met al is het weer opgelost maar de tip die ik je nu kan meegeven is dat je zeker met onweer en inslagen in de buurt even je stoppen checkt en op je app kijkt of je zonnepanelen nog stroom leveren en als je micro-omvormers hebt , even checken of alle panelen nog stroom leveren.

Ik loop nu even 5 dagen teruglevering mis. Toch weer heel wat softijsjes.

Van een duimpje wordt ik heel blij en wil je nou echt weten hoe je je gasrekening naar beneden krijgt? Abonneer je op mijn kanaal.

Tot de volgende keer.