Hoe vind je de juiste installateur voor je airco?

Ik vond het zelf best lastig om een geschikte installateur te vinden voor mijn airco's. Je wilt dat iemand begrijpt wat je wilt, en die meedenkt voor een passende oplossing voor jouw situatie. 

Ook wilde ik persé een STEK gecertificeerde installateur omdat je toch met een milieu onvriendelijke vloeistof werkt wat in een airco zit. Dit is trouwens ook een vereiste vanuit de overheid en het kan ook van invloed zijn bij garantie van je warmtepomp.

Tegelijkertijd zie je dat de installateurs het nu superdruk hebben. Ik krijg dan ook al vanaf het begin dat ik vlogs maak de vraag of ik een goede installateur voor ze weet. Daar kon ik voor heel Nederland natuurlijk niet echt een goed antwoord op geven maar daar hebben wij nu iets op gevonden.

Vaak krijg ik te horen dat mensen niets te horen krijgen wanneer ze een offerteaanvraag doen bij een installateur. Dat is ook best begrijpelijk want er is een groot tekort aan goede STEK installateurs. Ze hebben het gewoon superdruk.

Ik heb eens nagevraag bij mijn eigen installateur waar zij nou tegenaan lopen. Tja..dat is gewoonweg het opvolgen van alle offerteaanvragen die bij hun binnenkomen. Er gaat dus heel veel tijd zitten in het uitzoekwerk wat iemand precies wil en vervolgens dan nog een passende offerte maken.

Daarom heb ik gevraag wat hun zou helpen om sneller te kunnen reageren op een aanvraag. In overleg met hebben wij een offerteaanvraagformulier samengesteld waarmee een installateur heel snel uit de voeten kan. Dit bespaart een installateur enorm veel tijd in de opvolging en het maken van een offerte.

Het houdt wel in dat jij als aanvrager ook goede informatie moet geven waaraan een installateur gelijk iets heeft. Denk hierbij aan het type huis wat je hebt, de lengte, breedte en hoogte van de ruimtes waar je een airco wilt hebben. Hoe goed deze ruimte geïsoleerd is. Waar je de binnenunits wilt hebben en waar je de buitenunits wilt plaatsen. Hoe het met je stroomvoorziening zit. Moeten er bijvoorbeeld extra stroomgroepen of leidingen worden aangelegd. Dit soort informatie helpt een installateur om snel een offerte te kunnen maken. 

Wat ook enorm scheelt is wanneer je al foto's kunt laten zien van jou situatie. Waar wil je de binnenunit? Waar wil je de buitenunit? Een foto van je meterkast. Hoe je leidingen zou willen laten lopen. Al die gegevens zijn belangrijk om die vooraf al te verzamelen.

Wij hebben vervolgens een offerteaanvraag formulier gemaakt waarin je al deze gegevens kwijt kunt. Deze sturen we dan door naar STEK gecertificeerde installateurs bij jou in de buurt. Daar hoef je dus zelf verder niets voor te doen. En met een dergelijk uitgebreid aanvraagformulier heb je meer kans op reactie van een installateur.

Probeer het gewoon eens uit.

Tja en ik wil ook graag een oproep doen. Wij willen graag mensen doorsturen naar goede installateurs. Heb je nou goede ervaringen met jou installateur? Stuur dan even zijn gegevens (naam en emailadres) door naar info@energie-transitie.info zodat wij deze installateur kunnen toevoegen aan onze lijst. 

Ben jezelf nou zelf een gecertificeerde installateur en wil je aan onze lijst van installateurs worden toegevoegd ? Stuur dan ook even jouw gegevens naar dit email adres.

Ik hoop hiermee jullie weer een leuke dienst te kunnen bieden. De link naar het offerte aanvraagformulier vind je hieronder. Verzamel eerst even al jouw gegevens en foto's en vul hem dan in.

Trouwens je kunt hier ook nog altijd de white-paper downloaden voor meer info over het verwarmen met een airco.

Een duimpje maakt me gelukkig en abonneren is welkom.

Tot de volgende keer.