Deel 15 - Wat te doen met die lelijke buitenunits?

Met deze vlogserie deel ik mijn ervaringen die ik heb opgedaan door met een airco om ons huis te verwarmen. In deze aflevering; Wat kan je doen aan die lelijke buitenunits?

Wat mij tegenstond bij het aanschaffen van de airco's waren die foei lelijke buiten-units die je overal ziet staan. Verschrikkelijk. Ik had gelijk zoiets van 'ja zo'n ding wil ik eigenlijk niet in mijn tuin hebben'

Toch moet je die buiten-units een goede plek geven. Ik wil niet dat mijn buren er last van hebben, maar ik wil zelf ook niet tegen die dingen aan hoeven kijken. Dus voordat ik de airco's had aangeschaft had ik al tekeningen gemaakt hoe ik die buitenunits weg wilde werken.

Wat natuurlijk super belangrijk is dat je de windflow zo min mogelijk probeert te verstoren. Wanneer je wel eens voor een buitenunit heb gestaan dan valt je direct op hoeveel wind er wordt verplaatst. Dat is echt veel. Dus je moet ervoor zorgen dat er voldoende lucht kan worden aangezogen en dat de buitenunit die ook weer kwijt kan.

Met dat in gedachte heb ik een ontwerp gemaakt waarbij in voldoende ruimte heb genomen om de buitenunits heen. De zijkanten heb ik expres open gelaten voor het aanzuigen van lucht. Want deze zie ik toch niet. En aan de voorkant heb ik een enorm groot oppervlakte gerealiseerd zedat de buitenunit zijn lucht eenvoudig kwijt kan.

Het voordeel van veel extra ruimte om de buitenunits heen is dat ik gelijk ook opbergruimte heb gecreƫerd om tuinstoelen te kunnen opbergen. Dat is dan weer mooi meegenomen.

Maar de ombouw moest natuurlijk wel passen binnen onze tuin. Vandaar de Douglas look & feel. En op de ombouw kunnen wij ook nog dingen kwijt voor de aankleding.

Nu maakt onze buitenunit niet al te veel geluid wanneer deze aanstaat, maar nu met de ombouw er om heen wordt het geluid nog iets gedempt. De buren horen in ieder geval niet dat onze airco's aan staan.

De buitenunit van de 3e airco hangt aan de buitenmuur. Zo heeft niemand daar last van. Voor deze buitenunit moet ik nog iets verzinnen. Want dit staat toch ook niet. Wanneer jullie daar een leuk of mooi idee voor hebben dan hoor ik dat graag.

Volgende keer kan ik jullie de verbruikscijfers laten zien van april. Ik was zelf al benieuwd wanneer het beter weer zou worden of ik dat dan ook teug zou zien in mijn stroomverbruik. Daar volgende keer meer over.

Vergeet niet een duimpje te geven en als je nog niet bent geabonneerd...gewoon doen!

Tot volgende keer.