Infraroodpanelen hulp

Stap voor stap nemen we u mee door om de juiste infraroodpanelen voor uw situatie te kiezen. Met infrarood kunt u zichzelf prima verwarmen zoals u kunt zien in onze vlog serie op YouTube.

Kies hieronder welke situatie bij u van toepassing is

 • Ik wil graag met infraroodpanelen een losse ruimte verwarmen.

  Met infrarood kunt u prima een losse ruimte verwarmen. Bijvoorbeeld uw badkamer of uw werkkamer. Daarbij zijn een aantal punten van belang.

  • Wat is de inhoud van de ruimte? (lengte x breedte x hoogte)
  • Tot hoeveel graden wilt u een ruimte kunnen verwarmen?
  • Hoe goed is de ruimte geïsoleerd?
  • Is de ruimte een badkamer?

  Hier volgt het benodigde vermogen uit. Dit kunt u bepalen via onze Infrarood vermogenscalculator.

  Wanneer uw plafond niet hoger is dan 3 meter dan is het plafond een zeer geschikte plek om uw paneel op te hangen. Hang de panelen niet te dicht bij de wanden of het raam om een zo groot mogelijk gebied te bestrijken.

  Infrarood verwarming welke kies je?

  Wanneer het plafond niet mogelijk is, zijn de wanden ook geschikt. Let daarbij wel op dat een paneel warm kan worden en dat het slim is om deze buiten het bereik van kinderen te plaatsen. U dient de IR panelen aan te sluiten op een geaard stopcontact. Wilt u een temperatuur regelen via een thermostaat dan adviseren wij een van deze modellen.

  Wij hebben verschillende modellen infraroodpanelen in onze winkel. Modellen die zeer geschikt zijn om een ruimte mee te verwarmen zijn:

  Om een goede verdeling van de warmte te realiseren is het verstandig om bij grotere ruimtes meerdere panelen te plaatsen. Hierdoor verdeelt u het aantal wattage over meerdere panelen en wordt de warmte beter verdeeld. Zo kunnen bijvoorbeeld 5 panelen van 400 watt door één thermostaat worden bediend.

 • Ik wil mij lokaal kunnen verwarmen wanneer ik zit op mijn werkplek of op de bank
  Infrarood spotverwarming

  Om effectief met elektriciteit om te gaan kan het zinvol zijn om uzelf lokaal te verwarmen. Hierbij kan de omgevingstemperatuur een aantal graden lager zijn en heeft u het met een gericht Infraroodpaneel nog zeer behaaglijk. (zogenaamde spot-verwarming)

  Op een vaste werkplek kunt u bijvoorbeeld 1 paneel boven uw werkplek monteren.

  • Voor een gemiddelde woonkamer (plafond niet hoger dan 3 meter) een 120 x 60 paneel → bekijk hem hier
  • Voor extra comfort kies de 105 x 105 → bekijk hem hier
 • Ik heb last van koude voeten wanneer ik aan het werk ben
  Werkplek verwarming

  Veel mensen, inclusief mijzelf, kennen het probleem van koude voeten/benen op de werkplek. Ook hier is een prachtige oplossing voor. Nog een voordeel is dat dit paneel niet veel energie vraagt.

  • Infrarood paneel wit 90 Watt is geschikt voor montage onder de tafel. Hiermee is het probleem van koude voeten direct opgelost.→ bekijk hem hier
 • Ik wil mijn badkamer verwarmen met infrarood panelen
  Infrarood spotverwarming

  Ik zoek een oplossing voor het verwarmen van mijn badkamer en het drogen van de handdoeken. Een badkamer is natuurlijk een natte ruimte. Zorg er dan ook voor dat u de panelen plaatst waar ze niet nat kunnen worden. De regel is 60 cm vanaf de natte punten. Plaats nooit een paneel boven een douche of bad!

  In een badkamer kunnen panelen zowel aan het plafond als aan de wand worden gemonteerd. Aan de wand kan ideaal zijn omdat men voor het paneel direct de warmte van het paneel ervaart .

  Zo kunt u bijvoorbeeld het 120 x 60 paneel verticaal plaatsen zodat u met uw gehele lichaam in de straling staat. U ervaart dan direct de warmte van het paneel. (binnen een meter van het paneel ervaart u het meeste effect)

  Speciaal voor de badkamer zijn er ook panelen waarbij er ook ruimte is om handdoeken te drogen. Dit door speciale beugels voor het paneel. Deze panelen zijn er in het wit en antraciet.

 • Ik wil mijn hele huis verwarmen met IR

  Het is goed mogelijk om een heel huis met infraroodpanelen te verwarmen. Het is slim om hiervoor en installateur in te schakelen. Het is specialistisch werk om de installatie voor een heel woonhuis te doen. Neemt u contact met ons op via info@energie-transtie.info en wellicht kunnen we u koppelen aan een goede installateur.

 • Ik wil direct een infraroodpaneel aanschaffen en weet wat ik wil.

  In onze winkel vindt u alleen panelen met een kwaliteit waar wij achter staan en die wijzelf ook getest hebben. Hierdoor houden we het overzichtelijk een weet u dat u goed zit.

  Ga naar de winkel.

Vermogen calculator infrarood


Welk warmtevermogen is er nodig aan infrarood panelen voor ruimteverwarming of spotverwarming?