Voor diegene die mijn kanaal al een tijdje volgen, weten dat ik die buiten-units zo verschrikkelijk lelijk vind en dat we daar echt iets aan moeten doen. Voor de buiten-units in onze tuin had ik al een oplossing gevonden maar voor de buitenunit aan de buitenmuur had ik nog geen oplossing. Kijk verder voor welke oplossing ik heb gekozen en ik heb voor de kijkers van mijn kanaal een hele gave aanbieding kunnen regelen. Blijf dus kijken!

Dan woon je in je dure koopwoning en dan hangt daar zo'n ontsierend ding aan de muur of staat daar zo'n lelijk ding in je tuin. Zonde van je leefplezier maar ook zonde van de buurt. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dit en komen er steeds meer fraaie omkastingen op de markt. Voor mij moest die naast mooi ook nog een beetje praktisch zijn. En mijn oog viel al snel op één bepaalde omkasting omdat deze er niet alleen heel goed uitziet maar dat er ook nog een aantal slimmigheidjes op zitten. Zoals dat er is nagedacht over het afwateren van regen of sneeuw wat op de kast valt. Dit door heel eenvoudig de bovenkant schuin af te laten lopen. Simpel maar doeltreffend.

Bij de kast die ikzelf heb gemaakt heb, heb ik enorm veel ruimte vrijgelaten voor de luchtstroom van de airco. Met die reden heb ik de zijkanten van de kast open gehouden. Bij de kasten die ik tot nu toe tegenkwam op internet zag ik dat die bij de zijkanten geen extra ventilatie ruimte was uitgespaard. Zelf vind ik dat wel belangrijk want de lucht moet voldoende kunnen worden aangezogen. Bij de kast die ik heb gevonden zitten wel extra ventilatie ruimtes zowel aan de boven als zijkanten.

En die extra uitsparingen zijn trouwens superhandig voor de doorvoer van je leidingen.

Bij mij hangt de buitenunit hoog aan de zijmuur. Vanaf een uur of 12 komt daar in de zomer de zon vol op te staan. Vandaar dat ik heb gekozen voor een witte kleur om de temperatuur niet te veel te laten stijgen in de kast in de zomer. 

Voor mij heeft de omkasting aan die buitenmuur ook nog een extra doel. Wanneer het bij ons flink waait dan komt de wind vaak vanuit één kant. Precies half op de buitenunit. Dit kan extra weerstand geven aan je ventilator wat slecht is voor de prestaties van je airco. De omkasting op deze plek is op deze manier ook nog een prima windbreker om dit probleem op te lossen.

Nou, ik kon het niet laten om de makers van deze kasten te benaderen. En wat leuk is, is dat het een NL Merk is. En nee hor...ik ben niet chauvinistisch... ;-)

Zij vinden mijn vlog zo'n leuk initiatief dat zij mijn kijkers, jullie dus, een aanbieding willen doen. Normaal kost de omkasting van 1 meter breed 349 euro. Ik mag de kijker van mijn vlog een korting geven van 50 euro. Wel met deze kortingscode (IN-STAPPEN-VAN-HET-GAS-AF) en dat alleen voor de eerste 100 deelnemers en alleen nog dit jaar (2022). Wees er dus snel bij. En een leuke bijkomstigheid is, is dat je mijn kanaal hier ook nog een beetje mee steunt. 

Trouwens in de tuin van mijn collega staat deze omkasting ook supergaaf. Hij heeft gekozen voor antraciet. Gaaf he? 

Wil je trouwens alle ins en outs weten over het verwarmen met een airco. Download dan de gratis tips voor het verwarmen met een airco. (energie-transitie.info)

En reserveer hier snel je eigen omkasting voor je warmtepomp buitenunit met de kortingscode: IN-STAPPEN-VAN-HET-GAS-AF

Volgende keer vertel ik iets over de uitdaging die ik heb gehad bij het aanleggen van het infrarood paneel in mijn badkamer. Dat ging niet zonder slag of stoot kan ik je vertellen.

Tot volgende keer!